Data & IT

Har du grundläggande kunskaper och vill fördjupa dina kunskaper ytterligare?
Då har du möjligheten nu. Kursen börjar med att repetera de grundläggande funktionerna i datorn. Därefter tar ni er an Utforskaren i Windows 10 som är navet i mycket på datorn.
Mellan träffarna har du tillgång till ledarens egna inspelade material för repetition på egen hand för de olika områdena. Ett mycket uppskattat verktyg!

Upplägg:
Kursen är digital och du sitter hemma vid din egna dator och arbetar med den. Du kan vara uppkopplad mot kursen på dator, surfplatta eller telefon. Ni går igenom ämnet för träffen, sedan fortsätter ni att ta en an datorns fördjupade möjligheten ett steg för steg.
Ett urval av det du lär dig:
Utforskaren Windows 10
Ordbehandling i Wordpad Windows 10
Antivirusprogram
Strukturera foton
Säkerhet vid näthandel
Digitalhjälpen
m.m

Material:
Du använder din egna dator med Windows 10 installerat. Du får även tillgång till ledarens egna inspelade material att ha mellan träffarna, ett uppskattat verktyg!

Ledare är Bo Lind.
För dig som vill lära mer håller Bo även i följande kurser(fysiska):
Data Grundkurs
Strukturera, hantera och organisera dina foton
Lär dig din Iphone
Lär dig din Androidtelefon


Digital kurs:
Varmt välkommen att vara med, hemifrån din egen dator, i en webbsänd studiecirkel. Vi använder oss av ett enkelt webbprogram, Jitsi, där du inte behöver registrera något konto. Du får ett mail med en länk att klicka på. Vill du använda en smartphone eller en surfplatta behöver du ladda ner en App, (Vi rekommenderar dock dator).
Eftersom det här en cirkel online i realtid behöver du ha en bra uppkoppling via fiber/bredband. Bra med kamera i datorn. Om du har en iPhone/iPad så krävs iOS 11.0 eller senare för att kunna ladda ner Appen.
Vid anmälan anger du din mailadress, för vidare kontakt. Första tillfället startar lite innan då vi går igenom tekniska delen och upplägget av den digitala kursen så alla ska känna sig bekväma.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.