Data & IT

Är du redo för att lära dig din dator från grunden en gång för alla?
Då har du möjligheten nu. Bo är en pedagogisk ledare som guidar dig genom både hårdvara och mjukvara i din dator. Allt för att du ska få en helhetsuppfattning om vad den digitala världen innebär.
Du lär dig de viktigaste och mest grundläggande funktionerna för få ut maximalt av din dator. Mellan träffarna har du tillgång till ledarens egna inspelade material för repetition på egen hand för de olika områdena. Ett mycket uppskattat verktyg!
När kursen är klar har du förhoppningsvis ett bättre självförtroende kring it och data och kan använda din dator på ett nytt glädjefyllt sätt.

Upplägg:
Ni träffas fysiskt med egen dator. Ni utgår ifrån ledarens egna material som ni kan ta del av även mellan träffarna. Ni kommer bl.a att gå igenom:
Mjukvara och hårdvara
Starta datorn i Windows 10
Skrivbordet i Windows 10
Tangentbordet
Outlook och Gmail
Inloggningar och säkerhet-BankID
Handla på internet
m.m

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Ledare:
Bo Lind är en pedagogisk ledare som brinner för att tillgängliggöra digitala kunskaper för alla, gammal som ung.
För dig som vill lära mer håller Bo även i följande kurser:
Data fortsättningskurs- digital
Strukturera, hantera och organisera dina foton
Lär dig din Iphone
Lär dig din Androidtelefon

Kursmaterial:
Ni utgår ifrån Bo´s egna inspelade material. Du jobbar med fördel på din egna dator där Windows 10 är installerat.

Kurslokal:
Kursen hålls i SVs lokaler
Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal just nu är 7 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.