Data & IT

Lär dig skapa dataspel för hobbyprojekt med möjlighet att använda kompetensen till arbete. Gillar du att spela datorspel och är nyfiken på att skapa ditt eget spel eller vill veta hur ett spel faktiskt fungerar så är den här kursen rätt för dig. Här börjar vi från grunden med att ta fram en spelidé till ett färdigt enkelt datorspel.
Du behöver ta med egen dator (laptop) för denna kurs, ingenting annat behövs. Vi kommer arbeta i ett program som heter Godot och är gratis. Godot är ett enkelt program som kan användas bland annat för att skapa spel och det är lätt att komma igång med detta program och kräver ingen speciell kraftfull dator.
Vi antar att du har grundläggande datorvana och kursen är öppen för alla åldrar.

Målet är att utifrån din idé göra ett enkelt spel och vi kommer också följa ett exempel från idé till spel. I denna nybörjarkurs kommer vi främst arbeta med tvådimensionella datorspel.
Kursinnehåll:
- Ta fram en spelide
- Spelets gång som flödesdiagram och pseudokod
- Hur man arbetar i Godot, navigation i programmet
- Strukturera upp spelet i Godot
- Spelets innehåll: bilder (sprites), ljud, musik
- Gränssnitt
- Visuell scripting
- Scripting med kod
- Variabler, attribut, funktioner, loopar och satser (programmeringselement)
- Händelser och signaler
- Felsökning och debugging
- Med kunskapen utveckla ett enkelt spel

Jag som ledare heter Tom Elssjö och har studerat Datorvetenskap med spelinriktning och har ett stort intresse för datorspel och utveckling av dessa. Jag vill att fler ska få intresse för Datorspelsutveckling och andra tekniker som du kan använda datorn till.

Bra att veta: Vid anmälan är det bra om du anger mailadressen, för vidare kontakt. Cirkelstarter är preliminära. Du får kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.