Samhälle

Välkommen på en digital föreläsning med Bo Lind!
Vi lever i ett samhälle där allt mer blir digitalt och kan göras digitalt. Tex kan du handla det mesta över internet nu för tiden. Då är det viktigt att ha kunskap om säkerheten kring det hela.

Upplägg:
På denna föreläsning får vi ta del av ledarens egna material kring olika ämnen och vi kommer gå igenom följande:
Antivirusprogram i Windows 10
Inloggningar och säkerhet BankID
Skydda dig mot ID-kapning
Handla på internet
Digitalhjälpen
Du har möjlighet att ställa frågor och vi diskuterar det som kommer upp.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Ledare:
Bo Lind är en pedagogisk ledare som brinner för att tillgängliggöra digitala kunskaper för alla, gammal som ung.
Bo har även följande kurser:
Data Grundkurs
Data fortsättningskurs-digital
Strukturera, hantera och redigera foton
Lär dig din Androidtelefon
Lär dig din Iphone

Kursmaterial:
Ledaren utgår ifrån sitt egna material och du som deltagare får ta del av inspelat material kring ämnet efter tillfället.


Digital föreläsning:
Varmt välkommen att vara med hemifrån din egen dator. Vi använder oss av ett enkelt webbprogram, Jitsi, där du inte behöver registrera något konto. Du får ett mail med en länk att klicka på. Vill du använda en smartphone eller en surfplatta behöver du ladda ner en App, (Vi rekommenderar dock dator).
Vid anmälan anger du din mailadress, för vidare kontakt. Första tillfället startar lite innan då vi går igenom tekniska delen och upplägget av den digitala kursen så alla ska känna sig bekväma.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.