Historia & Konsthistoria

Samhället - Guldet - Gåtan Sandby borg - Forskningen.

Vill du veta mer om de spår av järnåldern som du ser i landskapet idag? Vill du veta mer om människorna, kulturen, de öländska fornborgarna och massakern vid Sandby borg med tillhörande forskning? Vi tar en titt på omvärlden och pratar om romarriket och alla de öländska guldfynden, vi diskuterar också skillnaden mellan spåren av järnåldern på Öland jämfört med fastlandet. Vill du ha fina tips för vårens utflykter i närområdets natur?

Varmt välkommen att vara med, hemifrån din egen dator, i en webbsänd studiecirkel. Vi använder
oss av ett enkelt webbprogram. Du får ett mail med en länk att klicka på. Du bör ha Chrome eller Firefox som webbläsare på din dator. Som kurslitteratur använder vi framförallt YouTube-länkar, du får ett mail varje gång, i god tid innan studiecirkelns avsnitt, med en länk du klickar på så spelas YouTube-filmen upp automatiskt.

Du får instruktioner i hur du gör för att lätt hantera tekniken så alla kan vara med och prata i studiecirkeln. Vi tänker oss max 8 deltagare för största möjliga delaktighet.

Om du har frågor så maila eller ring gärna cirkelledare Lisbeth Lennartsson e-post : lisbethipalmelund@gmail.com telefon 070-606 0136 eller Studieförbundet Vuxenskolan Borgholm Mirsada Bajraktarevic 0485-58 11 80 e-post: mirsada@sv.se