Media & kommunikation

Det här är en studiecirkel för dig som är mellan 13-18 år och som är intresserad av kultur på något sätt. Det kan vara musik, film, tv-serier, teater, dans, konst eller böcker ... ja, lite allt möjligt. Du kanske gillar att skriva, fotografera, teckna serier, illustrera eller så kanske du tycker det är kul med grafisk formgivning.

Det här är en studiecirkel där du tillsammans med andra får göra det du tycker är roligt. Dessutom får du möjlighet att lära dig mer om det.

Studiecirkelns upplägg
Under studiecirkeln träffas vi fem gånger:
• Söndag 16 oktober klockan 13:30-16:00.
• Måndag 24 oktober klockan 17:00-18:30
• Måndag 31 oktober klockan 17:00-18:30.
• Måndag 7 november klockan 17:00-18:30
• Lördag 19 november klockan 13:30-16:00.
Träffarna kommer ha olika teman. Vi kommer bland annat prata om intervjuteknik, hur du skriver recensioner, reportage och hur du kan ta ett snyggt reportagefoto med telefonens kamera.

Förutom träffarna i studiecirkeln kommer vi även uppleva kultur på olika sätt. Det kan exempelvis vara att vi går på en konsert, ser en dansföreställning eller går på en konstutställning tillsammans. Kulturupplevelserna kommer vara kostnadsfria.

Till våren 2023 kommer vi sedan starta en tidningsredaktion för att tillsammans göra en riktig kulturtidning. Den kommer bli både digital och i pappersformat. Du som är med i studiecirkeln kommer få möjlighet att vara med i tidningsredaktionen.

Kursledare
Studiecirkeln leds av Tin Eriksson och Elin Johansson. Vi kommer även ha några som gästar studiecirkeln, bland annat en fotograf och en journalist.

Anmälan
Efter att du anmält dig kommer du få ett mejl från oss med lite mer information. Du kommer även få svara på några frågor, bland annat kommer du få berätta lite mer om dig själv och vilka förväntningar du har på studiecirkeln.

Bra att veta
Det är begränsat antal platser.
Studiecirkeln är helt kostnadsfri.
Lokalen är tillgänglighetsanpassad.

Har du några frågor får du gärna skicka ett mejl till: enkulturtidning@gmail.com

Studiecirkeln är en del i projektet ”En kulturtidning” som finansieras av medel från Kulturrådet. Det är ett samarbete mellan Vombat förlag och Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar.