Media & kommunikation

Vill du lära dig använda Facebook och hur du skapar ett Facebook konto? Hur du använder dig av olika funktioner för att hitta dina kontakter, chatta eller hitta funktioner inom ramen för Facebook som intresserar dig? Vill du veta vad man kan använda Facebook till och hur? Under 5 tillfällen går vi grundligt igenom detta och resonerar bland annat kring hur man kan utforma ett inlägg i olika syften, hur man använder sökfunktioner och varför samt hur man skapar och använder funktionen Facebook på bästa möjliga sätt utifrån ditt behov.

Förkunskaper
Denna kurs vänder sig till dig som har en smartphone/iphone, dator eller ipad/platta och som vill få hjälp med att installera och använda Facebook.

Upplägg
Vi kombinerar teoretiska genomgångar med frågesessioner. Mellan kurslektionerna använder du din nyvunna teoretiska kunskap och återvänder med frågor och synpunkter som vi går igenom i grupp.

Kursledare
Rebecca Jonsson har jobbat med utbildning i olika former och har många års erfarenhet av pedagogiskt lärande och har hos SV haft IT-/telefoni som studiecirkel tidigare, Rebecca använder dagligen sociala medier så som facebook i både privat syft och arbetsmässigt.

Bra att veta:
Vid anmälan är det bra om du anger din mailadress, för vidare kontakt. Har du egen bärbar dator, telefon eller ipad/platta/padda är det bra om du tar med dig den till kursstart. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare. Anmälan är bindande, mer information om anmälan finns på www.sv.se/kalmarlan

VARMT VÄLKOMNA