Facebook och Instagram

Facebook och Instagram

Vad är viktigt att tänka på när man lägger ut text och bild? Vad är skillnaderna i utseende om vi använder olika enheter som, smartphone, surfplatta eller dator? Det är några av frågorna du får svar på i denna kurs!

Under kursen får lära dig allt viktigt du behöver veta om Facebook och Instagram. T.ex alla olika inställningar, sekretess och säkerhet. Du får också lära dig hur man lägger till vänner/slutar följa vänner, delar inlägg och lägger ut bilder. Sedan tittar vi på hur du kan följa grupper, skapa en egen grupp/sida, samt alla sökfunktioner. Vi tittar närmare på hur man kan använda chatt-funktionen på respektive plattform.

Lokal och tillgänglighet:
Kursen hålls i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Norra Långgatan 34 i Kalmar. Byggnaden är försedd med hiss.

Kursledare:
Elisabeth Wall är en av våra mest rutinerade kursledare inom data/it och har en otroligt bred kompetens.

Praktisk information:
OBS! Ta med egna tekniska enheter. Vi kommer att jobba utifrån deltagarnas olika enheter. Du som ännu inte har ett konto hos Facebook men vill skaffa det, så gör vi det i lugn och ro före eller efter ett kurstillfälle, för att inte sinka dem som redan har ett konto.

Bra att veta:
Vid anmälan är det bra om du anger din mailadress för vidare kontakt. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.