Mat & dryck

Mjölksyrning
Vill du lära dig att mjölksyra, att ta tillvara grönsaker och göra dem hållbara för resten av året. Dina egenodlade eller närodlade grönsaker. Då ska du anmäla dig till kursen.

Fermentering av grönsaker är en gammal konserveringsmetod och är som ett hantverk. Det bygger på kunskap, övning, övning, övning och en stor portion tålamod då biologiska processer tar tid - vi visar dig hur.

Hälsovinster med att äta fermenterad mat
• Din kropp tar upp fler vitaminer och mineraler
• Du stärker ditt immunförsvar
• Du håller dig mätt längre och kan undvika att småäta

Du lär dig
• Lämpliga grönsaker för fermentering
• Biologiska processer
• Syrning
• Kryddning
• Att ha tålamod

Ta med egna rena glasburkar för konservering

Bra att veta:
Vi ser gärna att du anger din mailadress och mobilnummer för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal just nu är 7 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.