Transport

Till havs!
Denna kurs vänder sig till dig som antingen är helt ny inom båtvärlden eller som varit på sjön men saknar de teoretiska kunskaperna.
Kursen innehåller bland annat kunskapen om navigation dagtid i inrevatten, väjningsregler, utmärkning, sjökortsläsning och gott sjömanskap så som förtöjning, säkerhet m.m. Det krävs ingen förkunskap eller erfarenhet för att gå kursen.

Du lär dig allt du behöver för att kunna skriva upp för förarbeviscertifikat. Skrivningen är frivillig och erbjuds de som går kursen. Kursen är digital men skrivningen erbjuds fysisk på plats i Kalmar efter kursen. Om du önskar göra skrivning på annan ort så meddela detta vid anmälan så kan vi se över alternativ. Certifikaten utfärdas av Nämnden för Båtlivsutbildning som är det nationella organet för fritidsbåtscertifikat i Sverige. Certifikat för Förarbevis krävs för att läsa vidare till t ex kustskeppare.

Ledare:
Niklas Hellström är en erfaren ledare inom Navigation och håller kurs i Förarintyg, Kustskepparintyg och VHF-radio.

Studiematerial:
Material som ingår i kursen: huvudboken Navigation och Sjömanskap, samt ett sjökort som är anpassat för de praktiska övningarna på kursen. Studiematerialet kan hämtas på Polhemsgatan 16 i Kalmar eller skickas per post. Kostnad för examen ingår inte i deltagaravgiften.

Digital kurs:
Varmt välkommen att vara med, hemifrån din egen dator, i en webbsänd studiecirkel. Vi använder oss av ett enkelt webbprogram där du inte behöver registrera något konto. Du får ett mail med en länk att klicka på. Vill du använda en smartphone eller en surfplatta behöver du ladda ner en App, (Vi rekommenderar dock dator).
Eftersom det här en cirkel online i realtid behöver du ha en bra uppkoppling via fiber/bredband. Bra med kamera i datorn. Om du har en iPhone/iPad så krävs iOS 11.0 eller senare för att kunna ladda ner Appen.
Vid anmälan anger du din mailadress, för vidare kontakt. Första tillfället startar lite innan då vi går igenom tekniska delen och upplägget av den digitala kursen så alla ska känna sig bekväma.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.