Hantverk & konst

En fantastisk teknik att tillverka stora och mindre konstverk i glas. I denna kurs kommer vi prova att göra enkla mindre konstverk för att bekanta oss med hantverket. I Tiffanytekniken fäster man tunt folie runt glasbitar, vilka löds ihop med hjälp av tenn och en lödkolv. När tennet hårdnar bildas en hållbar fog mellan glasbitarna, vilket hindrar dem att lossna från varandra.
Allt du skapar tar du självklart med dig hem och kanske har du funnit ditt nya intresse.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare:
Marika Danielsson gick en kurs i Tiffanyteknik i Göteborg och fastnade för detta hantverk direkt. Hon vill sprida kunskap om tekniken och sitt intresse vidare.

Kursmaterial:
Allt material ingår. Du tar självklart med dig dina fina saker hem.

Kurslokal:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan men har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.