Data & IT

Gör din egen webbsida

Vill du ha din egen webbsida för privat bruk eller till föreningen eller företaget? Med den här kursen så kommer du igång med ditt projekt online! Vi går igenom grunderna för att göra en hemsida och till en början använder vi ett verktyg som heter Wordpress men vi kommer också att ta upp mer avancerade tekniker för att göra mer komplicerade webbsidor. Målet är att ge dig möjlighet att utforma den webbsida som du själv vill ha.

Olika alternativ att lägga upp webbsidan på server (så kallad hosting) kommer att gå igenom. Vi kommer kolla på webbhotell och hur man kan använda en egen server.

Dator är nödvändigt för denna kurs. Denna kurs är öppen för alla men förutsätter att man har grundläggande datorvana.

Kursens upplägg:
* Hur man planerar en webbsida
* Webbsidans tekniska funktion
* Teori om webbsidans kod
* Installera en lokal webbserver på datorn och installera Wordpress
* En genomgång i Wordpress och hur man kan bygga en webbsida
* Utforma och förändra webbsidan
* Plugins och hur dessa används
* En mer avancerad webbsida
* Att göra en webbsida med HTML kod

Jag som leder kursen heter Tom Elssjö och arbetar som webbutvecklare och programmerare. Jag har studerat datorvetenskap (med spelinriktining) på högskolan och är intresserad av datorer och datorteknik. Min förhoppning är att fler ska bli intresserade av datorteknik
Bra att veta: Vid anmälan är det bra om du anger mailadressen, för vidare kontakt. Cirkelstarter är preliminära. Du får kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.