Hantverk & konst

Gör din tygblomma!
Under två kvällar kommer vi konstruera, klippa, sy, locka och elda tills du kommer härifrån med en alldeles egen tygblomma att sätta i håret, använda som brosch eller vad du än kan tänkas komma på.

Målgrupp:
Nybörjare, men bör känna sig någorlunda bekväm med nål och tråd.

Upplägg:
Ledaren Johanna går igenom grunderna i hur man gör och därefter startar tillsammans. Till kursen tar du med tyg med lyster (dupionsiden eller så går det lika bra med polyester. Visst material kommer finnas på plats för säkerhets skull) synål, knappnålar, fingerborg, tygsax och sytråd som passar färgmässigt till ditt tyg.
Du får inspiration och hjälp längs hela vägen och passar därför även dig som inte har så mycket sömnadserfarenhet.

Material:
Du tar med ditt eget material förutom specialtyg till blomman som ingår. Närmare information om detta får du i kallelsen. Övrigt material finns på plats och ingår.

Ledare:
Johanna Höglind är ledare för kursen.
Hon har gesällbrev som modist och har 7 års branscherfarenhet.
Johanna är kreativ och tycker om att jobba med händerna samt den skulpturala processen jobbet innebär. Hon anser att en tygblomma kan lyfta vilken hatt som helst.

Lokal:
Vi är i Studieförbundet Vuxenskolans lokal i Kalmar på Polhemsgatan 16. Gratis parkering finns precis utanför. Toaletter finns och hela lokalen är handikappanpassad.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.