Gotiken och renässansens konsthistoria

Gotiken och renässansens konsthistoria

Historia & Konsthistoria

I kursen får du göra en resa i den Svenska konsthistorien med avstamp i gotiken, fram till renässansen. Målet med kursen är att ge en inblick i stilarnas uppkomst samt ingående kunskap om dess företrädare. Du får gräva djupare i både konsten och arkitekturen från stilepokerna. Vilka personer var tongivande för respektive stilepok? Vad hade deras yrkesroll och sociala förutsättningar för betydelse?

Utgångspunkten är den svenska konsthistorien men vi gör även utblickar mot förebilderna i andra delar av Europa. Kursledaren, Bo Bergstrand, använder i hög utsträckning bilder och visuella exempel för att illustrera stilepokerna.

Lokal och tillgänglighet:
Kursen hålls i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Norra Långgatan 34 i Kalmar. Byggnaden är försedd med hiss.

Praktisk information:
Litteratur till kursen är "Den svenska målarkonstens historia" av Märta Holkers. Kursboken är inkluderad i deltagaravgiften. Om du föredrar att skaffa kursboken på egen hand så kan du uppge det vid anmälan.

Kursledaren:
Bo Bergstrand har en fil.kand i konsthistoria och kulturvård, samt 30 årig erfarenhet som konstnär.

Bra att veta:
Vid anmälan är det bra om du anger din mailadress för vidare kontakt. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.