Ekonomi

Lägg grunden till ett rikare aktieliv! Vår grundkurs vill inspirera och skola in dig på ett långsiktigt och regelbundet sparande i aktier och fonder. Med grundläggande kunskaper om aktiemarknaden får du en perfekt start för en mer aktivt förvaltning. Vi lär oss grundläggande faktakunskaper inom aktieområdet, förståelse för riskspridning och insikt i portföljtänkandet samt de praktiska kunskaper varje aktieägare har nytta av.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs - vi vänder oss till dig som vill börja spara i aktier eller redan sparar i enskilda aktier eller fonder.
Fortsättningskurser finns och dessa är "Hitta kursvinnare" och "Att läsa årsredovisningar".
Kurserna hålls i samarbete med Aktiespararna.

Kursmaterial:
Ingår i kursavgiften

Kursledare:
Karolina Collén, Aktiespararna

Kursmaterial:
Ingår i avgiften och ges ut vid första tillfället. Vid ett tillfälle använder ni egen dator. Mobil eller surfplatta funkar också även om dator rekommenderas. Lånedator finns vid behov. Meddela personal på Vuxenskolan eller cirkelledare.

Kurslokal:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan, har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.