Hälsa & välbefinnande

Jackie Doohans grundval är holistiskt – att kropp, tanke och själ – strävar mot en harmoni. Att använda kosten för att läka kroppen inifrån och ut är hennes utgångspunkt och därför är hon verksam som kostrådgivare och hälsocoach.
Inriktning i hennes föreläsningar är inflammationsdämpande kost (IFD-kost), som är en lågkolhydratkost med särskild inriktning på att dämpa inflammationer i kroppen och som läker tarmen och kroppen. Variationer av olika kostinslag som GAPS, FODMAP, Paleo, medelhavskost och LCHF varieras utifrån individuellt behov i de individuella kostrådgivningarna.
Jackie har utvecklat en holistisk tiostegsmetod, där såväl kost, som mindfulness, meditation och rörelseträning ingår. Hon är själv sedan många år en utövare av mindfulness, yoga och meditation.
Jackie Doohan har förutom en utbildning inom kostrådgivning och hälsocoachning en magisterexamen inom litteraturvetenskap, teologi och beteendevetenskap.
Under hösten kommer Jackie att förutom de lite längre föreläsningarna rikta specialföreläsningar mot tarmhälsa.
Kom och ta reda på varför är det viktigt att tugga maten ordentligt? Vad är probiotika och prebiotika och vad är det bra för? Hur äter du för att ge kroppen mer av de goda tarmbakterierna?