Ekonomi

Analysera mera - fördjupa dina aktiekunskaper. Vår fortsättningskurs lär dig mer om aktiemarknaden som helhet och hjälper dig också att analysera enskilda aktier på djupet. Du kommer även att lära dig tillämpa en mer aktiv aktieförvaltning. Genom att lära dig mer om aktiemarknadens psykologi ökar dina chanser att få avkastning på dina insatser. Målet är att ge dig de rätta kritiska verktygen för att analysera börsen och fatta rätt beslut i rätt ögonblick.

Kursen ger också en ordentlig inblick i Aktiespararnas analysverktyg Hitta kursvinnare med vars hjälp kursdeltagarens aktieplaceringar ska bli så framgångsrika som möjligt. Målet är att investeringarna långsiktigt ska utvecklas bättre än genomsnittsaktien på börsen. Kursen behandlar hur det går till att hitta lämpliga företag att analysera, vad som gör företagets aktie köpvärd och hur en aktieportfölj sätts samman.

Kursen består av sammankomster både i Nybro och Kalmar. Sex träffar med teori på Studieförbundet Vuxenskolan och två aktieträffar med börsbolag.

Alla deltagare bör ha egen dator / Laptop för Hitta Kursvinnareprogramet

Samtliga deltagare erbjuds 2 mån provprenumeration på Aktiespararen.

Önskvärt att deltagarna genomgått Grundkurs Aktiekunskap eller liknande utbildning.