Djur, natur & miljö

Välkommen till en höstkurs i ekologisk självhushållning!

Vi följer upp gårdens utveckling när sommar går över till höst. Vad kan stå kvar i grönsakslandet, vad behöver plockas in och när? Hur lagras grönsaker bäst? Vi pratar också om hur vi bäst tar hand om vår skörd (mjölksyrning, inläggningar, förvaring) och vad behöver förberedas inför nästa säsong redan nu.
Om intresse finns visar vi tekniker för att slå med lie och ser över hur åkrar och betesmarker förbereds inför kommande vinter.

Ledare för kursen är Emelie och Fredrik Holmevi som tillsammans driver ekologisk självhushållning på sin gård Hällasjömåla utanför Emmaboda. Träffarna på plats i Hällasjömåla där ni får följa gårdens arbete i höstsäsong. Har du tidigare gått kursen "Ekologisk självhushållning" kan detta ses som en fortsättning från vårterminen, men det går lika bra att se den som fristående.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.