Djur, natur & miljö

Välkommen till en studiecirkel om klimatet och hur det formar oss. Eller snarare hur vi formar klimatet och den värld som nästa generationer ska växa upp i.

Studiecirkeln utgår ifrån boken Kärlekens etik, omsorgens politik, en bok skriven av Mikael Vallström, forskare och författare. I den här boken vänder han sig till läsaren för att samtala om mänsklighetens framtida överlevnad.

Ett viktigt ämne och många frågeställningar finns att diskutera. I svaret uppstår möjligheten att påbörja de förändringar av både dig själv och det omgivande samhället som leder vidare till det större ansvarstagandet.

Upplägg:
Gruppen ses varannan onsdag kl.13.30-15.45 med start 6 september. 6 ggr. Du är välkommen att ansluta till gruppen under hösten. Gör en anmälan så hör vi av oss.

Kursmaterial:
Studiematerialet för cirkeln är boken Kärlekens etik, omsorgens politik och införskaffas på egen hand. 181kr. Kan köpas tex här: https://www.bokus.com/bok/9789178444380/karlekens-etik-omsorgens-politik-humanistisk-etik-omsorgens-politik/
Studiecirkeln är kostnadsfri.

Kursledare:
Detta är en cirkel som bygger på gruppens engagemang tillsammans med cirkelledare Elvy Jonsson. Hon har varit cirkelledare under många år inom olika ämnen och klimatet är ett av de områden hon brinner för och vill få igång samtal kring. Hon hälsar alla med intresse välkomna!

Lokal och tillgänglighet:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan, har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal just nu är 5 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.