Djur, natur & miljö

Klimatkrisen oroar de flesta av oss och räknas som mänsklighetens största utmaning hittills. Men hur mycket vet vi?

Under 8 kurstillfällen får du möjlighet att lära dig mer än de flesta om vad som orsakar klimatkrisen, fysiken bakom, hur Jorden påverkas av uppvärmningen, och vad vi kan göra åt den.
Vi lär oss om vilka de olika klimatgaserna är, hur livsstil och samhälle bidrar till utsläppen och hur stora risker vi kommer att möta i framtiden, beroende på hur vi tacklar krisen.

Varmt välkommen att vara med hemifrån, via din egen dator, i en webbsänd studiecirkel. Vi använder oss av ett enkelt webbprogram där du inte behöver registrera något konto. Du får ett mail med en länk att klicka på.

Studiematerial tillkommer och beställs separat, kostnad ca 239 kr + ev. frakt (beställ tex. från Adlibris).
Som studiematerial använder vi Pär Holmgrens utmärkta bok ”Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och lite till” (Holmgren 2019).
Länk till boken kommer i kallelsen.

Kursledare:
Gunnar Westling

Bra att veta:
Eftersom det här en cirkel online i realtid, så se till att du har en bra uppkoppling via fiber/bredband. Bra med kamera i datorn. Din anmälan är bindande och du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan innan kursstart återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att skjuta fram eller ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.