Kreativ fotografering

Kreativ fotografering

Är du trött på dina bilder? Fotograferar du dokumentärt eller skapar du dina bilder? Har du en personlig bildstil, ser du det lilla motivet?

Denna kurs vänder sig till dig som vill lära dig att tänka på foto på ett annorlunda sätt, teoretiskt och praktiskt. Vi kommer att titta på olika perspektiv, siluett- och motljus, personligheter, just-nu-foto, nattfotografering och svart-vitt foto. Variationerna är lika långa som fantasin. Men det gäller att lära sig se och upptäcka fotoalternativen - att våga vara egen! Både analog och digital kamera kan användas.

Förkunskaper:
Att behärska inställningarna på din egen kamera som medtages.

Lokal och tillgänglighet:
Kursen hålls i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Norra Långgatan 34 i Kalmar. Byggnaden är försedd med hiss.

Kursledare:
Lennart Hammarstad har arbetat som fotograferande resejournalist under tretti år. Undervisat på mediaprogrammet på gymnasienivå och som chefsredaktör vid facktidskrifter som Camera Natura, Ridsport och Zoologisk Tidskrift. Lennart har även arbetat som kursledare vid olika studieförbund och Komvux.

Bra att veta:
Egen kamera medtages.
Vid anmälan är det bra om du anger din mailadress för vidare kontakt. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.