Hantverk & konst

Kroki innebär att teckna av en levande modell. Detta är själva grundläran till all slags teckning, målning, design och arkitektur. Vid kurstillfällena får du bland annat lära dig att studera kroppens tyngdpunkter i olika positioner, skapa en storleksskala att förhålla dig till och ge din teckning former genom att betrakta förhållandet mellan ljus och skugga.


Ledaren Carolina Gustafsson har gått en grundläggande konstutbildning på Önnestads Konstskola. Efter detta gick hon även konstskolans frivilliga projektår. En konstutbildnings hörnstenar är krokiteckning, modellmåleri och stillebenmåleri där man ägnar övervägande flest timmar åt krokilektioner. Utöver detta introduceras man också för många andra arbetstekniker såsom keramik, foto och film samt studerar konsthistoria. De senaste åren har hon letat sig tillbaka till teckning och måleri.

Bra att veta: Vid anmälan är det bra om du anger mailadressen , för vidare kontakt. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Välkommen med din anmälan