Transport

Kustskepparintyg är ett intyg för fritidsbåt som intygar att innehavaren vid prövning visat sig ha tillräckliga teoretiska kunskaper om sjövägsregler, navigation, båtlivskunskap mm, som erfordras för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt i såväl skyddade som oskyddade farvatten.

Kustskepparintyg medför behörighet att föra fritidsskepp med en längd om 12 meter.

Ledare:
Niklas Hellström är en erfaren ledare inom Navigation och håller kurs i Förarintyg, Kustskepparintyg och VHF-radio.

Studiematerial:
I deltagaravgiften ingår sjökort för Kustskeppare.
Litteratur till kursen är "Navigation och Sjömanskap" av Ekblad och Wallin, dvs samma bok som vi använder till Förarintyg. Den ingår ej och behöver köpas till om du ej har den sen tidigare.
Efter avslutat kurs finns möjlighet att avlägga prov för en behörig examinator. Det krävs att du har klarat Förarintyg för att kunna göra provet på Kustskeppare. Kostnad för examen ingår inte i deltagaravgiften.

Digital kurs:
Varmt välkommen att vara med, hemifrån din egen dator, i en webbsänd studiecirkel. Vi använder oss av ett enkelt webbprogram där du inte behöver registrera något konto. Du får ett mail med en länk att klicka på. Vill du använda en smartphone eller en surfplatta behöver du ladda ner en App, (Vi rekommenderar dock dator).
Eftersom det här en cirkel online i realtid behöver du ha en bra uppkoppling via fiber/bredband. Bra med kamera i datorn. Om du har en iPhone/iPad så krävs iOS 11.0 eller senare för att kunna ladda ner Appen.
Vid anmälan anger du din mailadress, för vidare kontakt. Första tillfället startar 17.30 då vi går igenom tekniska delen och upplägget av den digitala kursen så alla ska känna sig bekväma.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.