Transport

Kustskepparintyg är ett intyg för stor fritidsbåt som bekräftar att innehavaren vid prövning visat sig ha tillräckliga teoretiska och praktiska kunskaper om sjövägsregler, sjölagen, sjökort, logg och kompass, praktiskt sjökortsarbete, säkerhet och nöd, radiokommunikation men ej SRC- certifikat, sjukvård, miljö, väder och innebörden av gott sjömanskap. Detta erfordras för att framföra ett fritidsfartyg i dagsljus, mörker och nedsatt sikt i såväl skyddade som oskyddade farvatten.
Kustskepparintyg medför behörighet att föra båt som är större än 12 x 4 meter.

Upplägg
12 tillfällen + examination
Kostnad för examen ingår inte i deltagaravgiften.

Förkunskaper
- Du ska ha klarat kursen för Förarintyg
- Fyllt minst 15 år
- Inneha Båtpraktikintyg dager eller mörker

Kursledare:
Karl-Erik Gustavsson som har många års erfarenhet inom navigation och håller kurser i Förarintyg, Kustskepparintyg och VHF-radio.

Kursmaterial
Ingår ej i kursavgiften. Du kan tex beställa det här: https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/studieforbundet-vuxenskolan/sv-kalmar-lan
Det du behöver inför kursstart är:
- Navigation och Sjömanskap Grundbok och övningsbok
- Bestick dvs passare, transportör och linjal
- Övningssjökort 61/93
- Sjötrafikföreskrifter år 2019
- Kort 1 år 2019

Bra att veta
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att skjuta fram eller ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. Maxantal just nu är 7 deltagare, men kan ändras. Är kursen fullbokad, anmäl dig gärna på en reservplats.

Varmt välkommen med din anmälan!