Hantverk & konst

Lappteknik är en underbar hobby där man lätt förlorar tid och rum. Möjligheterna är oändliga på vad man kan sy och hur.

Innehåll/upplägg:
Denna kursen är för nybörjare. Vi kommer att rita egna mönster, prata om frihandsqviltning (FMQ) och Flygande gäss eller hur man sammanställer ett lapptäcke.
Första kurstillfället är 3 lektionstimmar (14:00 - 16:15) och de efterföljande 3 kurstillfällena är på 2 lektionstimmar (14:00 - 15:30)

Ledare:
Camilla Wilkins, erfaren “lapplisa" som sytt lappteknik i över 20 år. Hon älskar att sy, hitta på mönster och sätta ihop tyg i olika färger och former till stora och små projekt. Hon undervisar pedagogiskt och utförligt för både nybörjare och även mer erfarna deltagare.

Material:
Basutrustning till lappteknik från syrummet och bomullstyg att sy i. Rutigt papper och blyerts penna att rita mönster med.
Till frihandsqviltningen behöver vi en fjädrande öppen pressarfot, tyg och quiltvadd. Vet ni inte vilken sort kan vi prata om det på första kurstillfället så har ni tid att köpa det innan vi behöver det i kursen.


Bra att veta
Eftersom det här en cirkel online i realtid, så tänk på att du har en bra uppkoppling via fiber/bredband. Bra med kamera i datorn. Din anmälan är bindande. Vid anmälan anger du din mailadress, för vidare kontakt. Cirkelstarten är preliminära. Du får en kallelse till kursen ca en vecka innan kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.