Data & IT

Tre kurstillfällen för dig som vill lära dig din Androidtelefon från grunden samt lära dig viktiga och värdefulla funktioner.
Nu när mobiltelefonen mer fungerar som en liten dator kan det vara knepigt att förstå hur man använder alla dessa "appar" och funktioner som finns. Kanske dags att ge telefonen en chans och bli vän med den på riktigt?!

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs. Kursen är anpassad för nybörjare.

Upplägg:
I denna cirkel får du lära dig använda din mobiltelefon som är en Androidtelefon. Telefoner med Android kan heta Samsung, LG, Huawei, Sony m fl.. De som inte är en Iphone helt enkelt.
Du lär dig de mest grundläggande funktionerna som tex:
Ringa och svara i telefonen
Öppna SMS (meddelanden), skicka SMS
Hur fungerar appar? Vad är de bra för? Hämta och använda en app
Hur du tar foton och skickar till nära och kära
Säkerhet
Uppdateringar

Kursledare:
Bo Lind är en pedagogisk ledare som brinner för att tillgängliggöra digitala kunskaper för alla, gammal som ung.
Bo har även följande kurser i Kalmar:
Strukturera, hantera och redigera foton

Kursmaterial:
Ni tittar på inspelat material och jobbar praktiskt utifrån det, materialet kan ni fortsätta med på egen hand också. Du använder din egna Androidtelefon. Ta med laddare och inlogg som behövs vid vissa inställningar och för att ladda hem en app. Studiematerial i utskrivet format delas ut på första träffen.

Kurslokal:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan men har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.