Hantverk & konst

Denna kurs har två syften: att finna glädjen i broderi och att minska ofrivillig ensamhet bland äldre.
Under pandemin har ensamheten ökat och behovet av att träffas i en fysisk gemenskap är stort. Låt oss börja någonstans, här i studiecirkelform. Du är välkommen precis som du är och lär känna nya människor som du kanske aldrig träffat annars. Ni samtalar, fikar och tillsammans i en mindre grupp lär ni er grunderna i broderi med hjälp av cirkelledaren Christin.

UPPLÄGG:
Kursen är på 3 tillfällen då Christin går igenom grunderna i broderi. Därefter finns möjlighet, för de som vill, att fortsätta ses tillsammans i en kamratcirkel. En kamratcirkel bygger på ett fritt och frivilligt deltagande där intresset och engagemanget i gruppen styr. En kamratcirkel är kostnadsfri utan arvoderad ledare.

KURSMATERIAL:
Allt broderimaterial ingår och är ett bidrag från projektet "Minska ofrivillig ensamhet bland äldre".

Kursledare:
Christin Langå har stor kunskap och mångårig erfarenhet inom sömnad och handarbeten.
Har även följande kurser:
Lär dig sticka- tillsammans mot ensamhet
Lär dig virka- tillsammans mot ensamhet
Mönsterkonstruktion
Sy barnkläder
Sy-gammalt blir nytt

Kurslokal:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan men har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal är 5 deltagare. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.