Data & IT

Två kurstillfällen för dig som vill lära dig din Iphone från grunden samt lära dig viktiga och värdefulla funktioner.
Nu när mobiltelefonen mer fungerar som en liten dator kan det vara knepigt att förstå hur man använder alla dessa "appar" och funktioner som finns. Efter denna kursen är du förhoppningsvis bättre vän med din Iphone.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs, detta är en kurs för dig som är nybörjare.

Upplägg:
I denna cirkel får du lära dig använda din mobiltelefon med namnet Iphone.
Hur den fungerar och det mest grundläggande funktionerna som tex:
Ringa och svara i telefonen
Öppna SMS (meddelanden), skicka SMS
Hur fungerar appar? Vad är de bra för? Hämta och använda en app
Hur du tar foton och skickar till nära och kära
Säkerhet
Uppdateringar

Ledare:
Bo Lind är en pedagogisk ledare som brinner för att tillgängliggöra digitala kunskaper för alla, gammal som ung.
Bo har även följande kurser:
Data Grundkurs
Data fortsättningskurs-digital
Strukturera, hantera och redigera foton
Lär dig din Androidtelefon

Kursmaterial:
Ni tittar på inspelat material och jobbar praktiskt utifrån det, materialet kan ni fortsätta med på egen hand också. Du använder din egna Iphone. Ta med laddare och inlogg till ditt apple-ID(behövs vid vissa inställningar och för att ladda hem en app)

Lokal och tillgänglighet:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan men har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal just nu är 7 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.