Hälsa & välbefinnande

Kan man äta sig frisk? Vad kan kostförändringar göra för din hälsa? Är du sockerberoende? Vill du gå ner i vikt och behålla den?
IFD-kost kan vara svaret och är mat som vetenskapligt bevisat dämpar inflammationer och främjar friska processer i kroppen.

Innehåll
Att äta anti-inflammatorisk kost kan hjälpa kroppen att bekämpa inflammationer. Kost enligt IFD innebär att man utesluter processade livsmedel, socker och vete samt håller sig till ett begränsat antal mejeriprodukter. Men möjligheterna öppnar sig å andra sidan och IFD-kost kan hjälpa dig till bättre hälsa. Det finns många livsmedels som verkar inflammationsdämpande och kosten är smakrik med många kryddor, nötter, grönsaker, fisk och kött ifrån frigående djur.
Välkommen på matlagningskursen där du själv får lära dig laga den smakrika IFD-kosten och får i både teori och praktik veta mer om hur du kan må bättre. I vissa fall kan inflammationsdämpande kosttillskott vara en fördel och kursledaren kommer även att berätta om dessa. Vid träffarna som sker hemma hos kursledaren tillreder ni 2-3 rätter vid varje träff och pratar om hur maten kan påverka din hälsa. Kostnad för ingredienser ingår i deltagaravgiften.

Kursledare
Jackie Doohan är kostrådgivare och hälsocoach och har ätit sig frisk och i det närmaste smärtfri med hjälp av inflammationsdämpande kost (IFD-kost)

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs

Bra att veta
Ta med dig förkläde, skärbräda och kniv. Ange eventuell specialkost vid anmälan.
Vid anmälan är det bra om du anger mailadressen, för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras.
Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.