Humaniora

Välkommen till en digital utbildning för nya högläsare i äldreomsorgen!

Att njuta av litteratur är en glädjekälla både för den som läser och den som lyssnar. En lässtund tillsammans skapar samvaro, stimulans och samtal. Våra högläsningscirklar sätter guldkant på vardagen för de äldre och vi värnar särskilt de som har demens. Vi kommer till boenden i Kalmar län med en engagerad högläsare som har med sig bra och lättlästa böcker. Du som högläsare får utbildning, gemenskap med andra högläsare och framförallt en värdefull och mycket uppskattad uppgift.

Vill du bli volontär och läsa frivilligt för en grupp pensionärer inom äldreomsorgen? Då ska du anmäla dig till denna utbildning! Utbildningen är kostnadsfri. Just nu är högläsningen pausad, men passa på att gå utbildningen för nya högläsare så är du redo att ut och läsa när pandemin är över.

Innehåll:
- Läslust hela livet - om projektet.
- Folkbildning och läslust för alla.
- Demens och bemötande.
- Om lättlästa böcker och att ordna en trevlig lässtund.
- Praktiskt om att komma igång med högläsning.

Varmt välkommen att vara med, hemifrån din egen dator i denna kurs. Vi använder oss av ett enkelt webbprogram där du inte behöver registrera något konto. Du får ett mail med en länk att klicka på. Vill du använda en smartphone eller en surfplatta så behöver du ladda ner en App. Vi träffas digitalt två gånger: 8 februari och 22 mars, kl 10:00-11:00. Däremellan kommer du att på egen hand gå igenom en digital introduktion. På träffen den 8 feb berättar vi mer om hur den fungerar och allmänt om projektet. Den 22 mars följer vi upp, och du har möjlighet att ställa frågor.

Bra att veta:
Vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras.