Ann-Christine Ruuth fick många förvånade miner och bemötanden när hon bestämde sig för att fullt ut gå från att vara Åke till Ann-Christine. Som präst och kyrkoherde stack det verkligen ut bland många av hennes kollegor. Men även i resten av samhället. Detta visar att vara transperson är något som många vet väldigt lite om.
Detta vill Ann-Christine Ruuth ändra på och under denna föreläsning berättar hon om detta på ett underhållande, inspirerande och inbjudande sätt..
Sanningen är att det inte är så ovanligt som man lätt kan tro, transpersoner finns inte bara på TV och i tidningar. Det kan vara din kollega, din vän eller en familjemedlem.

Ann-Christine var en av de nominerade till Stora Talarpriset 2020 och har utsetts till en av Sveriges populäraste föreläsare 2019. Hennes livsberättelse har skrivits som bok och även som film "Min pappa Ann-Christine".
Denna föreläsningen vill du inte missa!

Bra att veta:
Föreläsningen är digital och finns tillgänglig för dig som är anmäld Tisdagen den 8 december mellan kl.09.00-21.00. Föreläsningen är 1,5 timme plus 10 minuters paus i mitten och du kan själv välja vilken tid under dagen du vill titta på den.

Anmälan:
Den digitala föreläsningen kräver anmälan. Du anmäler dig via vår hemsida eller till telefonnummer 0771 20 20 70. Ange din mail vid anmälan för vidare information. Det som krävs för att delta i föreläsningen är tillgång till mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Gåva:
De första 20 deltagarna som anmäler sig till föreläsningen får en signerad bok "Min pappa Ann-Christine" som skickas med posten. Först till kvarn.

Föreläsningen är en del i vårt projekt "Minska ofrivillig ensamhet hos äldre hbtqi-personer". I Projektet ordnar vi digitala föreläsningar, skapar en trygg fysisk mötesplats och 2021 startar vi fysiska och digitala studiecirklar. Målgruppen för dessa är ensamma äldre med RFSL och SV´s värdegrunder. Alla är välkomna!