Djur, natur & miljö

Motorsågskörkortet- en investering för livet!
Motorsågen är ett av de allra farligaste arbetsredskapen - om man inte kan hantera den på ett säkert sätt!
Projektet Säker Skog står bakom motorsågskörkortet. Målsättningen är genom att lära sig ett säkert handhavande av motorsågen ska olyckor och tillbud minska, samtidigt som arbetet med motorsågen ska bli effektivare och roligare! Viss vana av motorsåg krävs.

Ledare: Peter Niklasson

Kursens upplägg i stora drag:
1:a träffen är teori och hålls på Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i Kalmar, Polhemsgatan 16.
2:a träffen är genomgång av verktyg, exakt plats återkommer vi med vid kursstart.
3:e träffen är övning, praktiskt
4:e träffen är övning, ,praktiskt
5:e träffen är Instruktörsdag,
6:e träffen är uppskrivning/uppkörning

De praktiska omgångarna genomför vi på stående skog, så nära er deltagare som möjligt. Vid första träffen planerar vi upp kommande träffar och plats för dessa. Största delen av kursen är helgtid.

Kursmaterial och examen:
Studiematerial, körkort, en uppkörning och skrivning inför examinator ingår i priset, detta sker en onsdag eller fredag vanligtvis.


Här kommer frågor och svar på de vanligaste frågorna:
Får man öva på annans mark innan man har körkortet?
Södra gör tolkningen av AFS:en just nu att man under pågående utbildning får öva på annans mark utan att ha något av körkorten.

Ska man ta med motorsågen?
Inte första gången, den ska med några av de andra gångerna men det säger ledaren till om.

Måste man ha egen utrustning?
Ja, du måste ha egen godkänd utrustning. Saknar du godkänd utrustning kan du komplettera den dagen vi har träff i butik och då kan du oftast handla till reducerade priser. Vad som är godkänd utrustning går vi igenom på kursen.

Vad händer om jag kuggar på uppkörningen?
Då erbjuds du att göra omprov. Detta ingår inte i kurskostnaden men du får faktura på det. Du kan kugga både på teori- och praktiska provet. Båda måste vara godkända innan du får körkortet.


Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal är just nu 8 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.