Transport

Till havs!
Denna kurs vänder sig till dig som antingen är helt ny inom båtvärlden eller som varit på sjön men saknar de teoretiska kunskaperna.
Kursen innehåller bland annat kunskapen om navigation dagtid i inrevatten, väjningsregler, utmärkning, sjökortsarbete, förtöjning, säkerhet och nöd till sjöss, navigeringsinstrument och kommunikation, väder, sjukvård, människor och miljö. Vad gott sjömanskap innebär.
Du lär dig allt du behöver för att kunna skriva upp för förarintyg, en möjlighet som erbjuds de som går kursen. Förarintyget utfärdas av Nämnden för Båtlivsutbildning (NFB) som är det nationella organet för fritidsbåtsintyg i Sverige.
Förarintyg krävs för att t ex avlägga prov för Kustskepparintyg.

Upplägg
10 tillfällen + examination (kostnad för examinationen tillkommer).

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare:
Karl-Erik Gustavsson som har många års erfarenhet inom navigation och håller kurser i Förarintyg, Kustskepparintyg och VHF-radio.

Kursmaterial
Ingår ej i kursavgiften. Det du behöver är:
-Navigation och sjömanskap Grundbok
-Navigation och sjömanskap Övningsbok
-Övningssjökort 616
-Bestickpaket (passare, helst 18,5 cm, transportör och linjal, helst nautisk linjal)
Du behöver ha rätt material inför kursstart. Du kan tex beställa det här: https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/studieforbundet-vuxenskolan/sv-kalmar-lan

Bra att veta
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att skjuta fram eller ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen.

Varmt välkommen med din anmälan!