Hantverk & konst

Vill du måla i olja, akryl eller akvarell? Är du nybörjare eller mer van att måla och vill få inspiration så ska du anmäla dig till denna cirkel! Materialkostnad tillkommer.

Innehåll
Denna kurs riktar sig både till nybörjare och till dig som tidigare målat. Kursledaren kommer att anpassa undervisningen till varje kursdeltagare.

Upplägg
Första tillfället har vi en genomgång av material, teori samt gemensam planering av cirkeln med hjälp av personliga önskemål från dig som är deltagare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Roland Gross från Lindås målar i olja, akryl, akvarell och grafik. Han använder sig ofta av får i olika händelser för att visa hur vi människor beter oss, till exempel mobbad, svarta fåret och ensam är stark. Roland Gross har ateljé i Lindås och på Öland i Rälla Tall. Han är medlem i Svenska Konstnärsförbundet, Bild & Form Gruppen samt Konst Majrundan och utbildad hos Gerlesborgs målarskola i Bohuslän.

Kursmaterial
Ta med eget material. Här kommer en lista på bra material att ha med till första träffen:
* Penslar
* Färger: Bra färger att börja med: ultramarinblått, klarröd, beckers klargul, beckers grön och blandvitt. (Detta är namnen på oljefärger från beckers) Därifrån kan man utöka med några jordfärger som det heter mm. Mer tips kan du få där du handlar.
*Duk eller liknande att måla på.
*1 palettkniv

Bra att veta
Vid anmälan är det bra om du anger mailadressen, för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.