Hantverk & konst

Välkommen med din INTRESSEANMÄLAN till en kurs i Japanskt broderi i Mönsterås.

Genom att göra en intresseanmälan får du information om när nya kurser öppnar upp för anmälan och vi kan lättare tillmötesgå behovet som finns. Ange din mailadress.

Årets stora trend är återbruk av kläder och att lappa & laga. Ett plagg som kan återbrukas sänker miljöpåverkan avsevärt. Prova ett nytt sätt att laga eller förändra dina kläder.

Lotta Zetterman Englund lär ut hur du kan laga dina kläder på japanskt vis med Sashiko-broderi. Sashiko sys med förstygn i olika former så att lapparna man syr fast stärker och dekorerar lagningen.

Vår duktiga cirkelledare har varit verksam som kostymör på Byteatern. Hon har hållit workshops i olika tekniker och material främst textil och papper. Deltagit i utställningar med egna textila verk.

Ta gärna med dig något du vill laga, det kan vara sydda eller stickade kläder samt tyg du vill använda för att laga med. Du kan också dekorera ett tyg för att sy något helt nytt. Visst material kommer finnas på plats. Kostnad för eventuellt material tillkommer.

Bra att veta
OBS! Du förbinder dig inte till någon kurs när du gör en intresseanmälan hos oss om det står intresseanmälan i rubriken.