Hälsa & välbefinnande

Guidat skogsbad - en sinnesvandring i vackra naturen på Revsudden!

Möt sensommaren/tidig höst och följ med på ett guidat skogsbad där du "badar" dina sinnen, i den vackra Skäggenäs-skogen på Revsudden! Fyll på din energi i en avkopplande miljö där du kan släppa vardagsstress och ”göranden”. Superövning för immunförsvaret utlovas också. Skogsbad är ett verktyg mot stress som du kan ha användning av på egen hand också.

Skogsbad är översatt från japanskans shinrin-yoku där skogsbadet har sitt ursprung, som hälsofrämjande insats mot stressrelaterade sjukdomar. Det handlar om att helt kravlöst ”bara vara” i sinnlig närvaro i kontakt med naturen. Forskning visar på en rad hälsofrämjande effekter som bland annat stressreducering, minskad ångest, bättre minne, ökad kreativitet och stärkt immunförsvar.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs

Upplägg:
Vi går stillsamt i grupp (max 12 personer) på stigar i 1,5 - 2 km. Vi gör stopp med enkla sinnesövningar och är i kontakt med den omgivande naturen. Ta med sittunderlag om du inte önskar sitta direkt på marken (dock inget krav att sitta). Då det är en stillsam aktivitet kan en extra tröja behövas.

Plats:
Revsuddevägen 101. Utgångspunkt bygdegården "Sanna". P-plats finns. Skylt "Bygdegård" finns utmed Revsuddevägen.

Ledare:
Jag som guidar och vägleder er genom skogsbadet heter Lina Milhav, är utbildad Friskvårdsguide, Mindfulnessinstruktör och beteende-/personalvetare. Har även flera års erfarenhet av utövande i skogsbad och mindfulness för eget intresse och skogsbesök blir det i stort sett varje dag.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare. Vid rejält oväder ställs det in.