Djur, natur & miljö, Hälsa & välbefinnande

Om du söker lugn och välbefinnande är en bra start att återta kontakten med naturen. Att skogsbada handlar om att på att medvetet sätt öppna sina sinnen och fördjupa kontakten med sin omgivning.

Det bombardemang av stimuli som människan befinner sig i idag skapar överbelastade hjärnor och olika grader av stress. Skogens ljud och dofter är naturligt avslappnande och ger återhämtning. Skogsbad aktiverar områden i hjärnan som är förknippade med känslor, njutning och kreativitet.

Skogsbadet har sitt ursprung i Japan - Shinrin Yoku som betyder “att bada i skogens atmosfär”. Det grundar sig i forskning som påvisar naturens hälsofrämjande egenskaper såsom förbättrat immunförsvar, minskad stress och oro och ökad koncentrationsförmåga.

Med hjälp av enkla aktiviteter kommer vi att guida dig i en naturupplevelse som stärker din kontakt med naturen och ger ökad återhämtning och närvaro.

Skogsbad är kravlöst och anpassningsbart efter just dina förutsättningar. Vi kommer inte att gå långt och tempot är lugnt. Kom som du är klädd efter väderlek. Skogsbadet avslutas med en liten återsamling och te för dem som önskar.


Jens Hvid har tillbringat större delen av sitt liv på havet som sjöman. Efter landstigningen har skogen blivit hans nya element att hämta kraft och energi ifrån. På grund av en arbetsskada öppnades en möjlighet för omskolning och certifiering till skogsbadsguide.Nu
driver han eget företag tillsammans med Veronica Tiger med fokus på välbefinnande, hälsa och kreativitet.

Veronica Tiger och har i över 20 år arbetat med människor. Hon har examen i pedagogik och beteendevetenskap, certifierad samtalsterapeut, KBT-handledare och under 2020 certifierad skogsbadsguide.