Historia & Konsthistoria

Detta är kursen för dig som påbörjat din släktforskning. Som kan grunderna och behöver ta dig vidare med fördjupad kunskap och metoder. Du kommer att arbeta praktisk med din egen släktforskning. Exempelvis vilka fallgropar du ska undvika och lösningar på problem som kan uppstå. Allt för att du ska komma vidare med din släktforskning.

Förkunskaper:
Grundläggande kunskap i släktforskningsprogrammet Arkiv digital.

Upplägg:
Du behöver en egen dator för att använda studiematerialet under kursen. I materialavgiften ingår ett 12-veckors abonnemang på ArkivDigital för 395:- som aktiveras efter första träffen. Om du redan har programmet meddela detta vid anmälan, då drar vi av den kostnaden.
Träffarna är söndag 23/1, 27/2, 27/3. Kurstillfällena är kl.9.30-12.30.

Kursledare:
Tomas Alriksson har själv släktforskat i drygt 40 år och är även aktiv i Kalmar län Genealogiska förening. Han delar gärna med sig av egna erfarenheter och råd.

Lokal och tillgänglighet:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan men har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett. Kaffe och enkelt fika finns att köpa på plats, betalning via swish eller kontant.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.


OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal just nu är 7 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.