Historia & Konsthistoria

Lär dig släktforska och kom närmare dina rötter. Släktforskning är riktigt spännande och i denna kurs lär du dig grunden för att praktiskt komma igång.

Förkunskaper:
Bra med grundläggande datavana.

Upplägg:
Med fördel använder du en egen dator för att använda studiematerialet under kursen. I materialavgiften ingår ett abonnemang på ArkivDigital som aktiveras efter första träffen. Ni jobbar med släktforskning och får hjälp på vägen, vilka fallgropar du ska undvika och hitta lösningar på problem som kan uppstå.
Träffarna är fysiskt varannan vecka. Vid ev lån av dator kontakta: sandra.andersson@sv.se

Kurslokal:
Kursen hålls i SV´s lokaler på Gamla Stationsgatan i Nybro.

Kursledare:
Allan Niklasson har släktforskat sen i början på 2000-talet. Han har själv sina rötter i Madesjö/Nybro och god lokal kännedom.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal just nu är 7 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.