Hälsa & välbefinnande, Hållbar utveckling


Jag är urförtjust i att använda lösningsfokus. För mig innebär det att fokusera på det som fungerar eller på det som jag önskar ska ske. En beslutsamhet i att ignorera det som stör. Ett exempel på hur man kan använda lösningsfokus? Vi säger så här: jag vill få till en kommunikation med mitt barn som inte alltid landar i bråk och skrik. (problemet) Då är lösningen att kommunicera bättre och inte bråka. Vara sams. Lösningen blir då att vara sams, det är det vi ska jobba med. Vi kan inte bråka samtidigt som vi är sams.
Anstränger vi oss och jobbar för att vara sams och kommunicera bättre så blir allt bättre. Då försvinner ursprungliga problemet, kanske inte till 100% direkt men tillräckligt mycket för att ni ska njuta av det nya sättet. Det blir viktigt att vara sams för det är ett läge ni längtat efter. Låter kanske enkelt, men det är det inte alltid. Vi är bara människor. MEN för varje gång vi väljer att ha en fin kommunikation och inte gå in i bråket så närmar vi oss lösningen/målet med stormsteg.
Stundtals får vi stålsätta oss. Knyta näven i fickan. Samma för alla som vill förändra. MEN vi är aldrig så modiga som när vi tar det ansvaret. Ansvaret för att uppnå just vårt önskade läge. Ofta använder jag formuleringen att acceptera nu och längta efter sen. Bara för att saker är på ett visst sätt just nu så betyder inte det att det kommer vara så för alltid. Äg vetskapen om att du äger resan mellan nu och sen. Ingen annan kan göra den åt dig. Ingen kan veta exakt vart du ska. Bara Du.
Vi kommer jobba med att hitta fokus på rätt saker, var du en dålig förälder idag i dina egna ögon? Bestäm dig för att vara en bättre i morgon. Var snäll mot dig själv. Var ditt barn på ett uselt humör och ni krockade konstant? Gå och lägg dig med beslutsamheten om att i morgon blir en bättre dag. Det spelar roll. Dina förväntningar styr mer än du anar.
En sak är säker. Att fokusera på det som fungerar och det som du vill uppnå istället för att leva i de problem som finns och allt du inte tycker fungerar, det spelar roll. En oerhört stor roll. Äg den vetskapen. varje dag! Är Du där du vill vara? Är Du på väg till det stället dit du vill? Är Du den Du önskar vara?

Malins hemsida; snyggsnack.se
FB snyggsnack gilla gärna sidan.


Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.