Språk

Lär dig spanska!

Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att fråga om vägen och presentera dig. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på spanska.
En nybörjarkurs där man får lära sig det spanska språket ifrån början. Kursen vänder sig till dig som inte tidigare har studerat spanska. Eller så har man kanske gjort det tidigare på en grundläggande nivå men vill nu börja om från början igen?

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Innehåll:
Fokus kommer att ligga på att bygga ett ordförråd som sen ska användas vid vardagssituationer som kan ske i olika sammanhang t ex för att presentera sig och att småprata. Vi kommer även att titta på grammatik, uttal och vad som är nödvändigt för att få en förståelse av de grundläggande begreppen.

Upplägg:
Två kurstillfällen i veckan under 5 veckor för att komma in i språket och inte hinna glömma mellan träffarna. Dagarna är måndagar och torsdagar 17.30-18.15.

Ledare:
Maria Enciso kommer från Mexiko och har spanska som modersmål. Hon har bott i Sverige under fem somrar och flyttade hit permanent förra året. Nu vill hon förmedla det användbara språket till fler. När hon inte själv studerar dansar hon salsa och musikunderhåller med sin man runtom i södra Sverige.

Kursmaterial:
Ingår i kursen. Kursmaterial är ledarens egna och det får du löpande på kursen.

Lokal och tillgänglighet:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan och har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.