Data & IT

Har du foto i din telefon eller dator som du vill få struktur på?
Vill du vara säker på hur du överför foton och inte får dubbletter?
Vill du veta hur du enkelt redigerar dina foton?
Då har du rätt kurs här!

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg:
Vi ses fysiskt och jobbar utifrån vår egna dator med Windows 10 installerat. Ta gärna med mobiltelefon om du har dina bilder däri, samt laddningssladd. Vi går igenom:
Överföring från kamera, surfplatta, smartphones.
Säkerhetskopiering
Molnet
Strukturera och skapa album
Vi tittar på det enkla bildhanterings och- redigeringsprogram som följer med Windows 10
Under kursen får tillgång till ledarens egna inspelade material för repetition på egen hand för de olika områdena. Ett mycket uppskattat verktyg!

Kursledare:
Bo Lind är en pedagogisk ledare som brinner för att tillgängliggöra digitala kunskaper för alla, gammal som ung.
Bo har även följande kurser:
Data Grundkurs
Data fortsättningskurs-digital
Lär dig din Iphone
Lär dig din Androidtelefon

Kursmaterial:
Ni utgår ifrån Bo´s egna inspelade material samt egna datorn, mobilen, surfplattan. Du jobbar med fördel på din egna dator där Windows 10 är installerat. Mellan träffarna har du tillgång till ledarens egna inspelade material för repetition på egen hand för de olika områdena. Ett mycket uppskattat verktyg!
Om du saknar dator kontakta oss för ev utlåning: sandra.andersson@sv.se

Lokal:
Kursen hålls i SV´s lokaler på Gamla Stationsgatan i Nybro.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal just nu är 7 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.