Mat & dryck

I denna kurs får du lära dig att baka med surdeg och honungsjäsmedel med rågmjöl, gramhamsmjöl, dinkel och ölandsvete. Vi kommer att baka olika sorters bröd tillsammans, ex: rågbröd i lergryta, ciabatta, knäckebröd, fullkornsvåfflor på ölandsvete och piroger(till lunch).
Genomgång av spannmålens betydelse för människan.

En riktig bakhelg tillsammans med vår uppskattade ledare Anna-Karin.

Kursen hålls i Vasaskolans hemkunskapskök.
Fredagen 17.30-19.00 - Förbereder surdegen och du får en introduktion i surdegsbakning. Kvällsfika ingår.
Lördagen 9.00-16.00 - Bakar hela dagen och äter gemensam lunch.

I kursavgiften ingår kvällsfika, lunch och studiematerial. Bröden du bakar tar du självklart med dig hem.
Tag med lergryta, förkläde, 1 degbunke + slev, 2 glasburkar med lock t.ex honungsburkar till surdegskultur.

Kursledare:
Anna-Karin Eriksson är en av våra duktiga och uppskattade ledare med stor ämneskunskap!

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.