Mat & dryck

I denna kurs får du lära dig att baka med surdeg och honungsjäsmedel med rågmjöl, grahamsmjöl, dinkel och ölandsvete. Vi kommer att baka olika sorters bröd tillsammans, ex: rågbröd i lergryta, ciabatta, knäckebröd, fullkornsvåfflor på ölandsvete och piroger(till lunch).
Genomgång av spannmålens betydelse för människan.

En riktig bakhelg tillsammans med vår uppskattade ledare Anna-Karin.

Upplägg:
Fredagen 17.30-19.00 - Förbereder surdegen och du får en introduktion i surdegsbakning. Kvällsfika ingår.
Lördagen 9.00-16.00 - Bakar hela dagen och äter gemensam lunch.

Kurslokal:
Kursen hålls i Vasaskolans hemkunskapskök i Kalmar.

Kursmaterial:
I kursavgiften ingår kvällsfika, lunch och studiematerial. Bröden du bakar tar du självklart med dig hem.
Tag med lergryta, förkläde, 1 degbunke + slev, 2 glasburkar med lock t.ex honungsburkar till surdegskultur.

Kursledare:
Anna-Karin Eriksson är en av våra duktiga och uppskattade ledare med stor ämneskunskap!
Hon håller även kurs i:
Mjölksyrejäsning
Surdegsbakning sista helgen i november

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

OBS! Vi följer de restriktioner kring Covid-19 som gäller vid tidpunkten för kursen. För allas trygghet! Maxantal är just nu 7 deltagare, men kan ändras. Vid fullbokad kurs, anmäl gärna reservplats.