Hantverk & konst

Här tänker vi hållbarhet och att gammalt blir till nytt. Målet är att du ska kunna laga dina kläder, sy om och ändra det som inte passar. Ta med favorittygerna som bara ligger och dammar eller kläder som du vill ge ett nytt liv, här finns inga gränser.
Bra för både miljön och din plånbok samtidigt som ditt kreativa sinne utvecklas. Christin har mångårig kunskap inom sömnad och kan bidra med inspiration och tips till nytänkande.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg:
Ni går igenom hållbarhet både vad gäller material och hur man tar tillvara på dessa på bästa sätt genom att ändra och förändra. Därefter jobbar man utefter det man har med sig.

Kursmaterial:
Ta med egen symaskin, synålar, tråd, sax, måttband och en märkpenna. Ta med hela sylådan helt enkelt om du har en. Vissa mönster finns. Vad gäller material så kan det tex vara en stickad tröja som du vill göra om till en väst. Kanske är det kläder som hängt längst in i garderoben för länge eller second-handfynd som du vill ska sitta perfekt.
Ett tips är också att ta med den klassiska "plagg att laga-lådan" om du har en sådan för att laga om tid finns.

Kursledare:
Christin Langå har stor kunskap och mångårig erfarenhet inom sömnad och handarbeten.

Lokal och tillgänglighet:
Kursen hålls i SVs lokaler på Polhemsgatan 16. Entrén är på markplan men har en ramp och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.