Mat & dryck

En dagkurs för chokladälskare!

Här får du lära dig att temperera choklad och fylla den med god och smakrik fyllning, samt varifrån chokladen kommer och varför det är viktigt att köpa fairtrade. En eftermiddag som ger dig förutsättningar för att göra egna praliner framöver, varför inte inför jul till dig själv eller att ge bort till nära och kära?!

Upplägg:
Vid detta tillfälle lär du dig göra egna praliner och vårt tema är julen. Vi smaksätter fyllningen och lockar pralinerna. Det kommer finnas 2 fyllningar att välja mellan. I kursen jobbar ni med former som är enkla för nybörjare, fastnar man sedan för detta intresse finns massa spännande former att utveckla denna konst, likt bilden.

Ledare:
Karin Härnström har ett brinnande intresse för att skapa chokladpraliner i alla dess former. Hon är självlärd i grunderna och har själv gått en utbildning i chokladpralintillverkning. Nu vill hon lära detta vidare, ett fantastiskt hantverk som vem som helst kan lära sig.

Material:
I priset ingår allt material du behöver under kursen och du får vid avslutad dag med dig din egen pralinform för att kunna fortsätta detta chokladäventyr på egen hand. Smaksättningar finns.

Kurslokal:
Bjursnäs bygdegård

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Medlemmar i LRF och SPF har 10% rabatt på deltagaravgiften. Är du berättigad till rabatt måste du ange det vid anmälningstillfället. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.