Hälsa & välbefinnande

Yin yoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. I yin yoga utför vi relativt enkla, mjuka yogaövningar i enbart sittande eller liggande ställningar. Vi stannar längre tid (3-6 min) i positionerna för att ge ligament och bindväven en chans att slappna av och sträckas ut. Vi går in i positionerna långsamt, stannar och vilar och går ur positionerna långsamt. Vi "mjukar" upp vårt medvetande och bjuder in kroppens förnimmelser, våra tankar och känslor och övar därmed medveten närvaro som ofta kallas mindfulness. Varje tillfälle avslutas med en stunds samtal om positionerna och dess effekter på kroppen.

Inga förkunskaper krävs, yogan är anpassningsbar och till för alla. Yogan är meditativ och utförs under tystnad.

Kursledare:
Sara Sjöö är yogalärare, hälsoinspiratör och mindfulness instruktör.

Lokal:
I Klostrets lokaler på Slottsvägen 1A Kalmar. Bakom Söderports restaurang, ingång på bakgården. Ytterdörren är låst och öppnar 15 minuter innan studiecirkeln startar.

Praktisk information:
Utrustning som mattor, filtar, kuddar och bolster finns att låna men om du föredrar eget så går det bra att ta med. Mjuka kläder är att föredra, inga skor.

Bra att veta:
Vid anmälan är det bra om du anger din mailadress för vidare kontakt. Cirkelstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.