Tillbaka

Möt Åsa - en av våra nya cirkelledare i akvarell

Åsa Halin är en ny cirkelledare hos oss på SV Kalmar län som redan nu i sommar håller hon i SOMMARKONST för sommarlovslediga barn och ungdomar i Vissefjärda, ett samarbete med SV och Emmaboda kommun.
- Jag ser så mycket fram emot att träffa dessa unga och vara kreativ tillsammans med dem. Det blir spännande att följa deras utveckling och introducera dem i akvarellvärlden.

Till hösten 2021 kommer Åsa även ha kurser för allmänheten i akvarell. Det blir helgkurser både i Nybro och i Vissefjärda. Hon vill också ut på äldreboenden och träffpunkter och berätta och visa upp sin konst, som en kulturell upplevelse för äldre. Vad ser du fram emot med att bli cirkelledare?
- Jag tycker det är fantastiskt roligt att träffa människor! När jag själv började måla fanns en frustration över att vilja, men visste inte hur jag skulle börja. Tänk om jag, via dessa kurser, kan få hjälpa andra människor att förstå och lära sig tekniken, om jag kan hjälpa dem att få deras pollett att trilla ner – det skulle vara helt fantastiskt! Genom detta tror jag att jag själv kommer lära mig mycket också, att vi tillsammans lär varandra.

Hur ser du på folkbildning och varför tycker du den är viktig?
- Jag vill kunna inspirera andra och folkbildningen blir ett sätt för mig att dela med mig av det jag lärt mig, men också att lära av andra. Det ska vara enkelt och lustfyllt och det tycker jag att folkbildningen står för, det är fint! Genom möten lär vi oss så mycket och detta kan göra att andra kan hitta passionen – jag tror att alla har något de brinner för.

Åsa har tidigare arbetat som guide för internationella gäster vid Xylem i Emmaboda och är därför mycket van vid att träffa nya människor och förmedla budskap. Nu jobbar hon heltid som konstnär och med kurserna hos Studieförbundet Vuxenskolan ser hon mest fram emot att nå fram till andra människor.
- Detta ska bli fantastiskt kul! säger Åsa.

Vi säger varmt välkommen till cirkelledargänget Åsa och lycka till med kommande kurser!

Se även hennes hemsida: www.asahalin.se

Åsa Halin 2.jpg