Tillbaka

Möt Ketty - cirkelledare i SPF Solvändan

MÖT VÅRA CIRKELLEDARE ✨ 

I vår intervjuserie med cirkelledare får vi idag träffa Ketty Ingvarsson. Ketty är med i SPF:s cirkelverksamhet i Solvändan, Färjestaden.

Vilka cirklar håller du i?
- Den cirkel som jag leder heter Sångcafé. Vi är ett 25-tal damer som tycker om att träffas och sjunga tillsammans. Det började lite trevande för några år sedan. Då spelade vi musik från cd-skivor och sjöng med. Efter ett tag tyckte vi att det var svårt att följa med i texten. Eftersom jag under min yrkesverksamma tid som lärare spelat keyboard och eleverna sjungit till föll det sig naturligt att vi i caféet gjorde så. Vi hjälptes åt att plocka fram texter på nätet och kopierade ett antal, så nu sjunger vi och spelar tillsammans och har trevligt.

”Lilla orkestern” är en annan av våra cirklar där jag är med och spelar keyboard. Det innebär att vi i Sångcaféet ibland kan sjunga tillsammans med orkestern.
Det börjar ständigt någon ny sångare i caféet. Man kan komma och lyssna och se om det är något för just en själv. De flesta stannar och vill fortsätta att sjunga med oss.

Vad gör du på din fritid?
- Faktiskt sätter jag mig ofta vid keyboarden och spelar gammalt och nytt. Man blir på gott humör av musik.
Som barn fick jag chansen att vara med i Barnens brevlåda, ett populärt program i radion som många lyssnade på. Farbror Sven kunde få barn att framträda utan scenskräck. Jag kommer ihåg hur min cittra fick stämmas av rutinerade musiker på radion, och sen sjöng jag av hjärtans lust.

Jag flyttade som relativt nygift tillbaka Öland, där jag är uppväxt. Vi bodde alldeles intill Torslunda kyrka. Självklart gick jag då med i Kyrkokören. Kören sjöng vid helger och ibland gav vi konserter. Jag sjöng altstämma och det har passat mig, en stämma som kan vara rolig att kunna när man sjunger tillsammans.
I samma kyrka blev det många skolavslutningar där mina/våra elever sjöng till mitt ackompanjemang. Finns det något härligare än barnröster som sjunger sommarsånger.

Det finns alltid sånger för varje tillfälle, en kär julsång, en pigg vårlåt eller en stilla sommarsång.

Jag kan säga att musiken alltid funnits i och berikat mitt liv.