Tillbaka

Glada Mellokören

Glada Mellokören är ett 1-årigt projekt som pågår fram till 2022-11-30. Projektet drivs av SV Kalmar län och finansieras av Region Kalmar län.

Bakgrund & syfte

Glada Mellokören riktar sig till personer med funktionsvariation i Kalmar län och syftar till att främja psykisk hälsa hos deltagarna genom att skapa glädje, självkänsla och tillhörighet. Aktiviteten ska vara kravlös och enkel att vara med i samtidigt som den skapar gemenskap bland deltagarna. Det finns även studier som visar på att sång ger även endorfiner, vilket i sin tur ökar välmående hos deltagaren.

Vår ambition är att starta upp minst åtta körer runt om i Kalmar län. Dessa körer är sedan tänkt att öva var för sig och till slutet av året planeras en konsert där deltagarna tillsammans med cirkelledaren bestämmer om man vill göra konsert på sin egen ort eller tillsammans med de andra körerna. De körer som önskar kan även sjunga och uppträda för t.ex. omsorgen, föreningar, stadsfester och liknande arrangemang i kommunen.

Målet är att körerna ska kunna fortsätta tillsammans även efter projektets slut.

 

Logotyp_Region_Kalmar_län_cmyk.png

Vi är igång!

Vi är otroligt glada över att under våren ha kunnat starta upp fyra körer i Emmaboda, Nybro, Oskarshamn och Hultsfred - och fler vill vi att det ska bli!

Vill du hålla i en kör tillsammans med oss i projektet Glada Mellokören? Eller vill du tipsa om någon som kan leda en kör? Hör då gärna av dig till någon av våra verksamhetsutvecklare!

Vill du veta vad ledare och deltagare i Glada Mellokören tycker? Då kommer några citat här!

"Det är fantastiskt roligt och det är ett sångglatt gäng. Man får en väldig energi" - Jennie Ekeräng, körledare i Glada Mellokören Oskarshamn (citat från Barometern OT)

"Jag älskar att sjunga och det är bra gemenskap här" - Caroline, deltagare i Glada Mellokören Oskarshamn (citat från Barometern OT)